Kako se boriti protiv „proljetnog umora“?

Pitate se tko li je smislio izraz „proljetni umor“ u kojemu su spojene dvije riječi koje imaju potpuno suprotno značenje? Prva koja označava radost i buđenje, a druga koja nas deprimira i zabrinjava.

Ne znamo tko je tvorac izraza, ali znamo da je naziv dobio ime zbog razdoblja u godini u kojem se javlja.

Proljetni umor zapravo je normalan proces koji se obično javlja u rano proljeće, tijekom mjeseca ožujka te muči većinu ljudi. Nestaje već početkom svibnja kako dani postaju sve topliji.

Riječ je o simptomima koji su fizički i psihički, ali ne predstavljaju bolest već manifestacije u našem organizmu koje sa sobom donosi promjena godišnjeg doba. Proljetni umor je svojevrstan fenomen koji slabi obrambeni sustav našeg organizma i smanjuje kvalitetu života.

Zanima li vas zašto i kako on nastaje, čitajte dalje!

Žena leži na krevetu

Zašto je važno uzimati vitamin D3?

Biti zdravi i imati dovoljno fizičke i mentalne snage za sve što život nosi, želja je svih nas. Međutim, užurbani način života i naša prehrana često nije dovoljna da zadovolji sve prehrambene potrebe našeg organizma.

Taj nedostatak mogu nadoknaditi vitamini, ali pod uvjetom da bolje upoznate kako oni djeluju te da ih koristite pametno i u skladu s potrebama vašeg organizma.

Danas pišemo o važnosti vitamina D3, a za početak donosimo nekoliko činjenica o njegovoj ulozi za očuvanje našeg zdravlja.

Žena leži na travi

7 prednosti vitamina C

Svi su vitamini jednako važni za očuvanje zdravlja i normalno funkcioniranje organizma, ali ne čini li vam se da su neki vitamini popularniji od drugih?

„Kralj“ među vitaminima je vitamin C kojega se nerijetko naziva i vitaminom s najviše bioloških funkcija. On je vitamin koji se najčešće primjenjuje u svakodnevnom životu.

Sigurni smo da ste već u dječjoj dobi od roditelja čuli kako trebate jesti naranče i blitvu da biste bili jaki i zdravi, jer u njima ima vitamina C. No, kao odrasli znate da vitamina C nema samo u voću i povrću, već i u dodacima prehrani.

Vaše tjelesne stanice trebaju vitamin C kako bi normalno funkcionirale, međutim tijelo ne može samostalno stvarati ovaj vitamin pa ga je potrebno unositi kroz prehranu. Idealno bi bilo unositi liposomalni vitamin C, jer je apsorpcija vitamina tako najveća.

U ovom tekstu izdvojili smo prednosti ove „vitaminske zvijezde“, zbog kojih ćete ga sigurno pokloniti sebi već danas 😀

Naranča

Dobrodošli na naš blog!

Dragi naši čitatelji i kupci, dobro nam došli na CureSupport blog, mjesto na kojemu ćete ubuduće moći pronaći korisne i zanimljive informacije i novosti vezane za zdravlje te načine na koje ga možete čuvati i poboljšati.

„Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja - sve je ništa.”, rekao je Arthur Schopenhauer.

Kako se ne složiti s ovim citatom, pogotovo kada živimo u doba pandemije koja je uvelike promijenila naše živote.

Svi smo, u namjeri da budemo zdraviji i otporniji, u nekom trenutku posegnuli za dodatkom prehrani. Sada još češće, želeći ojačati naš imunitet i obraniti se od virusa.

Kako bismo vas informirali i dali konkretne savjete o dodacima prehrani uz pomoć kojih ćete na najbolji način poboljšati zdravlje, odlučili smo obratiti vam se ovim putem!

Nastojat ćemo biti aktualni s temama koje ćemo obrađivati.

Pozivamo i vas da nam se javite s vašim prijedlozima i idejama o kojima biste željeli da pišemo.

Pišite nam i ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz naše proizvode, putem naše kontakt forme.

Budite nam zdravi i jaki!

Slika uz blog
UVJETI
Opći uvjeti
KONTAKT:

 : +385 1 3879 426
 : info@intelnet.hr

 

CureSupport

Tajna je u odličnoj apsorpciji!